Sistem upravljanja kvalitetom

Nitrogenmuvek d.o.o. - kao jedini proizvođač azotnih veštačkih đubriva u državi - u cilju pridobijanja i održavanja poverenja kupaca ostao je privržen pouzdanoj tehnologiji proizvodnje i konstantnom kvalitetu, uz očuvanje životne sredine.

Menadžment Nitrogenmuvek d.o.o. je u cilju očuvanja i razvijanja sigurnosti i tržišnog potencijala preduzeća i pomaganja snalaženja svojih zaposlenih objavio svoju odluku da kvalitet učini važnim elementom korporativnog poslovanja, i zato je pitanje kvaliteta već decenijama bitan deo strategije. Menadžment kompanije želi da ostvari sveobuhvatnu politiku kvaliteta, i trudi se da razvije svest svojih zaposlenih o kvalitetnom obavljanju posla kao bitnom elementu poslovnog uspeha.

Pouzdanu i konkurentnu ponudu proizvoda naše kompanije želimo da obezbedimo na osnovu višedecenijskog stručnog iskustva, razgranatih poslovnih kontakata, izvanrednog tima stručnjaka i kontinuirane garancije dobrog kvaliteta.

Posvećenost menadžmenta kompanije Nitrogenmuvek d.o.o.-se ogleda i u tome što smo između 1997.-2002. godine uveli nekoliko sistema za upravljanje. Među prvima smo 1997. uveli i sertifikovali ISO 9001 sertifikaciju za sistem upravljanja kvalitetom. Nakon ovoga, 2000. uveden je ISO 14001 za izgradnju i sertifikaciju sistema upravljanja zaštitom životne sredine.

U našoj kompaniji od februara 2003. godine uspešno radi SAP integrisani sistem za upravljanje poslovanjem.

Naša laboratorija za ispitivanje životne sredine i đubriva odobrena je od strane Nacionalnog odbora za akreditaciju (NAT) pod rednim brojem NAT-1-1031/2012., i ima status akreditovane laboratorije prema MSZ EN ISO/IEC 17025 standardu.

Odličan stručni rad našeg inženjerskog pogona potvrđuje i posedovanje sertifikata za osposobljenost proizvodnje prema standardima MSZ EN ISO 3834-2 i MSZ EN 729-2 (sertifikati kompetentnosti za zavarivanje metala i za obavljanje drugih srodnih aktivnosti).

U 2003. godini naša kompanija je u cilju prikazivanja ostvarenih rezultata na polju kulture kvaliteta, sa odabirom načina samovrednovanja Nagrada za nacionalni kvalitet, učestvovala u konkursu za nagradu kvaliteta okruga Vesprem, raspisanu od strane Privredne i tržišne komore Vesprema i Samouprave okruga Vesprem, gde je osvojila nagradu u kategoriji "velike korporacije proizvođača". Nakon ovoga, kao dalji uspeh u poslovnim aktivnostima i u upravljanju kvalitetom, kao moralno priznanje je zabeleženo osvajanje prvi put raspisane nagrade kvaliteta, i Regionalne nagrade kvaliteta Centralnog Podunavlja, koje je stručna komisija dodelila kompaniji Nitrogenmuvek d.o.o. u kategoriji korporacija.

Sa ovim je kompanija Nitrogenmuvek d.o.o. među prvima u Centralno-podunavskoj regiji dala primer za uspešnu primenu i prosleđivanje iskustva samovrednovanja na bazi evropskog sistema propisa.

Menadžment kompanije je posvećen aktivnom učešću u radu i kontinuiranom razvoju sistema upravljanja kvalitetom, radi održavanja poverenja kupaca i maksimalnog zadovoljenja njihovih potreba, i shodno ovom cilju implementira sisteme upravljanja u skladu sa standardom MSZ EN ISO 9001:2009, čija je uspešna obnovljena provera sprovedena u decembru 2015. godine.

Postignuti nivo želi kontinuirano da demonstrira poslovnim partnerima, zbog čega se sistem upravljanja kvalitetom redovno ispituje kod međunarodno priznatih organizacija za sertifikaciju (TÜVCERT sertifikat).

Stepen zadovoljstva kupaca smatramo za važan izazov, zbog čega kontinuirano analiziramo potrebe kupaca, putem organizacije sastanaka kupaca, direktnog stupanja u kontakt sa kupcima, pružanja stručnih saveta i davanja novih proizvoda na eksperimentalno korišćenje, i trudimo se da zadovoljimo širok spektar potreba kupaca, i da povećamo zadovoljstvo partnera.