Grupacija

Nitro pet DOO

Nitro Pet d.o.o. je srpska ćerka firma mađarske kompanije Nitrogénművek Zrt,i članica Bige Holding Grupe. Kompanija je osnovana 2003. godine u Srbiji, sa sedištem u Subotici.Cilj je da trgovinskim aktivnostima pomogne prisutnost na stranom srpskom tržištu, kao i u regionu. Tokom dugogodišnjeg rada, kompanija je učvrstila svoje veze sa starim kupcima i osvojila nove kupce. Bavimo se uvozom i distribucijom azotnih, NPK i folijarnih đubrivima, koje proizvode Nitrogénművek Zrt i Bige Holding KFT u Mađarskoj, a iste distribuiramo u Srbiji, Makedoniji,Kosovu,Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori pod brendom GENEZIS.

Grupacija

Najstariji član Bige Holding Grupe je Nitrogénművek Zrt. iz mesta Petfurdo, osnovan 1931. godine. Profil kompanije obuhvata proizvodnju i prodaju mineralnih đubriva, uključujući proizvode koji sadrže azot. Pored mineralnog đubriva Petiso ( KAN ) dostupnog u granulisanom i prilovonom obliku fabrika proizvodi amonijum nitrat( AN ), karbamid ( UREU ) i Nitrosol ( UAN ).

Nova fabrika Bige Holding Kft. za proizvodnju mineralnih đubriva otvorena u martu 2004. godine. Fabrika koja koristi tehnologiju kompaktiranja proizvodi pouzdana visokokvalitetna NPK i PK đubriva bez hemijske reakcije i procesa sušenja, sa mezo i mikroelementima, čiji kvalitet je u skladu sa zahtevima kupca. Mineralna đubriva proizvedena na taj način prema veličini čestica i tvrdoći odgovaraju današnjem modernom evropskom kvalitetu.

Péti Nitrokomplex Kft. više od 20 godina proizvodi moderna tečna folijarna đubriva i đubriva za zemljište.

Nádudvari Agrokémia Kft. proizvodi preko 20 vrsta NPK osnovnih, starter i dodatnih tečnih suspenzija mineralnih đubriva. Pored svega ovoga, za gore pomenute proizvode, nudi i ostale usluge ( npr. đubrenja, prskanja, skladištenje mineralnog đubriva, konsultantske usluge, itd.)

U tržišnoj strategiji Nitrogénművek Zrt. izvoz zauzima vrlo važnu ulogu u prodaji proizvoda kompanije.

Nitrogénművek Zrt. se trudi da svoje prisustvo na inostranom tržištu u pogledu kvaliteta postavi na nove osnove, i stoga želi da dođe do kupaca na datom tržištu putem osnivanja i delovanja ćerki firmi i predstavništava. Kompanija trenutno vrši prodaju prvenstveno u susednim državama; Sloveniji, Austriji i Italiji, Slovačkoj, Srbiji, Rumuniji, Nemačkoj, Hrvatskoj i Bugarskoj.