Nitrogénművek je nastavio proizvodnju kako bi zadovoljio brzo rastuću potražnju.

2022. April 5., Tuesday

Nitrogénművek je nastavio proizvodnju kako bi zadovoljio brzo rastuću potražnju.

Posle mesec dana stajanja, Nitrogénművek će ponovo pokrenuti proizvodnju amonijaka kako bi zadovoljio jaku eksport tražnju na kraju sezone đubrenja.

U slučaju nekih proizvoda martovska prodaja je takođe ostala stabilna, ali nove potrebe će kompanija moći da zadovolji samo obnavljanjem proizvodnje do mere uskog grla u logističkim kapacitetima.

U menadžmentu kompanije su uvereni da će se nedostajuće nabavke u domaćoj poljoprivredi, kao i u drugim evropskim zemljama pojaviti na tržištu, a poljoprivredni učinak Mađarske ove godine neće biti niži od uobičajenog.

„Ponovni start proizvodnje je bio uspešan zahvaljujući našim iskusnim kolegama i od danas će se 4400 tona gotovih proizvoda svakodnevno skidati sa proizvodnih traka u Pétfürdőu, ali će letnja sezona predstavljati izuzetne izazove za industriju zbog očekivanih visokih cena energije“, rekao je Eszter Fábry, generalni direktor Kompanije.

Nitrogénművek nastavlja da pažljivo prati veoma nestabilno tržišno okruženje, prvenstveno kako bi održao snabdevanje hranljivim materijama potrebnim za poljoprivredu, ali spreman da ponovo smanji ili zaustavi proizvodnju u slučaju više sile.

 

O Nitrogénművek Zrt

Nitrogénművek Zrt je jedan od vodećih proizvođača azotnih đubriva i distributer poljoprivrednih sirovina u regionu Centralne Evrope, sa sedištem u Pétfürdő, Mađarska. U Mađarskoj Nitrogénművek predstavlja proizvodnju mineralnih đubriva, što je važan sektor u EU i iz ugla prometa i zapošljavanja, ali najviše iz ugla prehrambene industrije. Nitrogénművek Zrt je prisutan u više od 15 zemalja, sa više od 700 međunarodnih zaposlenih i 90-godišnjom istorijom.