Nitrogénművek Zrt  privremeno prestaje sa proizvodnjom amonijaka

2022. March 9., Wednesday

Nitrogénművek Zrt  privremeno prestaje sa proizvodnjom amonijaka

Pétfürdő, sreda, 9. mart 2022.

 Rat u Ukrajini stvorio je izvanrednu situaciju u evropskoj i mađarskoj ekonomiji. Cene prirodnog gasa su više nego udvostručene, a povećan je i rizik sigurnosti snabdevanja energijom. Vladine odluke koje takođe nepredvidivo utiču na tržišne osnove poljoprivrede (npr. ograničenja izvoza žitarica) dodatno povećavaju naše operativne rizike, pa je naša proizvodnja amonijaka privremeno zaustavljena.

Nitrogenművek konstantno prati situaciju i učiniće sve da ponovo pokrene proizvodnju i smanji zavisnost regiona od uvoza đubriva, ali je prekid proizvodnje visokoenergetskog amonijaka bio neizbežan u trenutnom tržišnom okruženju.

 

 

O Nitrogénművek Zrt

Nitrogénművek Zrt je jedan od vodećih proizvođača azotnih đubriva i distributer poljoprivrednih sirovina u regionu Centralne Evrope, sa sedištem u Petfürdő-u Mađarska. Nitrogénművek predstavlja proizvodnju đubriva u Mađarskoj, koja je važan sektor u EU po prometu i zapošljavanju, ali posebno u prehrambenoj industriji. Nitrogénművek Zrt je prisutan u više od 15 zemalja, sa više od 700 međunarodnih zaposlenih i sa 90-godišnjom istorijom.